A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

Малоінвазивна хірургія в практиці Козятинської ЦРЛ

Дата: 29.11.2019 16:56
Кількість переглядів: 500

      28.11.2019 р. в м. Вінниці відбулася обласна науково-практична конференція з питань проктології. Серед доповідачів був завідувач хірургічного відділення КП «Козятинська ЦРЛ Козятинської районної ради» Шавлюк Володимир Михайлович, який поділився досвідом з колегами лікувально-профілактичних закладів області  щодо використання лазерних діодів при  лікуванні  геморою.

Мова йшла про лазерну деструкцію гемороїдальних вузлів -  малоінвазивний метод лікування геморою, заснований на дозованому внутрішньотканинному нагріванні вузла з його подальшим зморщуванням, склерозуванням і зникненням, а також оклюзуючому впливі на судинний компонент.

Необхідно зазначити, що лікування геморою методом лазерної деструкції апаратом ЛІКА-хірург виконується в Козятинській ЦРЛ з 2018 року. За цей  час успішно виконано 37 таких оперативних втручань.

Значною перевагою даного методу є відсутність тривалого реабілітаційного періоду, швидке відновлення і повернення пацієнта до звичного способу життя і праці. Це обумовлює підвищення якості життя пацієнтів, що передбачає значні соціальний та економічний ефекти.

Малоінвазивні методики лазерної деструкції гемороїдальних вузлів відносяться до розряду радикальних втручань при хронічному геморої, що є суттєво менш травматичними в порівнянні  традиційними методами оперативного лікування (гемороїдектомія по Milligan-Morgan) і, практично, не мають протипоказань для виконання.

Лазерний апарат ЛІКА-хірург


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень