Профілактика грипу, застуди та ГРВІ
Чим важлива профілактика грипу, застуди та ГРВІ? Віруси грипу та ГРВІ наздоганяють нас у найбільш невідповідний час, тому будь-якими способами ми намагаємося якомога швидше привести себе у форму. На жаль, наші дії не завжди правильні. Тож, які є способи профілактики грипу та ГРВІ та що потрібно зробити, щоб зберегти здоров’я і не дати застуді зруйнувати плани.
ЗМІЦНЮЙТЕ ІМУНІТЕТ
Помірні фізичні навантаження, прогулянки на свіжому повітрі, правильне харчування та здоровий сон роблять імунітет людини сильним. Хочете бути здоровими – зміцнюйте імунітет.
ПРОВІТРЮЙТЕ КІМНАТУ
Із початком опалювального сезону повітря вдома та в офісі стає сухим. Від цього пересихає слизова носа, що знижує її захисні властивості. Щоб повернути її стан в норму, зволожуйте порожнину носа, пийте більше води, проводьте частіше вологе прибирання квартири, користуйтеся зволожувачем повітря, щогодини провітрюйте приміщення, у якому перебуваєте, стежте за тим, щоб температура повітря в кімнаті була не вище 22 °C. Виконуючи всі ці правила, ви допоможете організму відбити атаку вірусів.
МЕНШЕ КОНТАКТУ З НОСІЯМИ ВІРУСУ
В період епідемії ГРВІ потрібно відмовитися від рукостискань і вітальних поцілунків. І хворим, і здоровим варто носити захисну маску, яка закриває ніс і рот.
ВІТАМІН С
Вважається, що вітамін С – це і є наш імунітет, і чим більше ми ковтаємо аскорбінової кислоти – тим швидше ми одужаємо. Насправді зловживання вітаміном С створить додаткові проблеми зі здоров’ям. Надлишок аскорбінової кислоти провокує утворення каменів у нирках. Організм виводить зайвий вітамін С з сечею у вигляді речовини оксалату – це і є складовою частина ниркових каменів. Крім цього, можуть виникнути й інші проблеми: пошкодження судин, нервів і порушення роботи серця. У більшості випадків нам не потрібен додатковий вітамін С, оскільки, дотримуючись збалансованого раціону, ми отримуємо його достатньо! Адже добову дозу (80 мг) містять такі звичні для нас продукти: 200 грамів білокачанної капусти, 40 грамів чорної смородини, 80 грамів кропу або петрушки, 120 грамів шпинату, 300 грамів малини, 25 грамів болгарського перцю.