A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

Протягом минулого, 2023-го, року майже половина пацієнтів, що отримали у Козятинській ЦРЛ амбулаторне лікування та пролікувалися у стаціонарних відділеннях, - це мешканці Самгородоцької, Махнівської і Глуховецької територіальних громад

Дата: 07.02.2024 17:31
Кількість переглядів: 23

Протягом минулого, 2023-го, року майже половина пацієнтів (якщо бути точним, то 43%), що отримали у Козятинській ЦРЛ амбулаторне лікування та пролікувалися у стаціонарних відділеннях, - це мешканці Самгородоцької, Махнівської і Глуховецької територіальних громад. Наглядно інформацію про надані стаціонарні та амбулаторні медичні послуги у розрізі кожної громади представляємо у діаграмах:

Мешканці сусідніх із Козятинською громад отримали якісні і вчасні медичні послуги, натомість бюджети цих громад ніяк не долучилися до формування матеріально-технічної бази Козятинської лікарні та оплати комунальних послуг, згідно Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення».

 

- Актуальність фінансової участі усіх громад колишнього Козятинського району у зміцненні та розвитку нашого лікувального закладу залишається і тільки набирає нових обертів, - підкреслила директор Козятинської ЦРЛ Оксана Забазнова. – Адже без підсилення додатковими коштами наших проєктів та медичних ініціатив власний бюджет лікарні може не справитися. Тим більше, що мова йде про проєкти наближення медичних послуг до кожного пацієнта.

Так, затребуваними серед населення є консультаційні виїзди лікарів-фахівців поліклініки Козятинської ЦРЛ до сіл сусідніх громад. Однак, витрати, пов’язані із виїздами, покриваються власним бюджетом лікарні, що затратно. Попри це, виїзди не припиняться, допоки буде у такій наближеній медичній допомозі потреба самих краян.

Разом із тим, ми не перестанемо констатувати потребу лікарні у новітньому обладнанні (мамограф, рентген С-дуга, реабілітаційне обладнання тощо) для вдосконалення надання спеціалізованої медичної допомоги. Медицина стрімко розвивається, а значить у нас є можливість зробити медичні послуги ще більш якісними і комфортними, використовуючи модернізоване устаткування. Однак, власних коштів та фінансової підтримки з бюджету Козятинської міської ради вочевидь не вистачає. Бюджети ж сусідніх громад могли би принести суттєву допомогу, включившись у цей процес.

Наостанок, фінансова підтримка бюджетів сусідніх громад дозволить підвищити комфорт перебування пацієнтів (наголосимо, і мешканців сусідніх громад у тому числі) у стінах лікарні. Мова йде, зокрема, про приведення у відповідність санвузлів відділень лікарні, реконструкцію систем вентиляції та кондиціювання палат, а також ремонт палат стаціонару. Означені роботи заплановані нашим медичним закладом, однак просуваються повільно через нестачу коштів.

 

Підсумовуючи сказане, хочеться ще раз нашим сусідам наголосити, що лише спільними зусиллями та об’єднуючим бажанням ми можемо якісно вплинути на розвиток лікарні. Це справжня вимога часу та суттєвий внесок у майбутнє галузі охорони здоров’я Козятинської, Самгородоцької, Махнівської і Глуховецької територіальних громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень