A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

Козятинська ЦРЛ працює над розширенням спектру надання медичних послуг

Дата: 09.02.2024 16:57
Кількість переглядів: 24

Так, цьогоріч, на відміну від минулого року, лікарня подала документи до Національної служби здоров’я України (НСЗУ) щодо можливості надання на базі ЦРЛ медичної допомоги при гострому мозковому інсульті. Відповідно до вимог означеного пакету медичних гарантій, лікарня має необхідних лікарів та середній медичний персонал, закупила потрібні, за нормами пакету, медикаменти для тромболітичної терапії (при ішемічному інсульті), укомплектувала, за умовами пакету, матеріально-технічну базу.

Зауважимо, що, згідно вимог Програми медичних гарантій (ПМГ) за напрямком «Медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах», лікарня повинна також надавати реабілітаційні медичні послуги. Тема реабілітації гостра загалом для нашої громади.

Задля забезпечення цих цілей, у грудні 2023 року розпочалися ремонтні роботи приміщень на другому поверсі терапевтичного корпусу: саме там будуть розміщуватися реабілітаційні палати (не менше 20 ліжок) та спеціальні зали для медичної реабілітації.

Частково ремонтні роботи проведено: встановлено металопластикові вікна та дверні блоки в палатах та залах, замінено електропроводку та розведено до кожного ліжка кисень, у кожній палаті облаштовано окремий санвузол, у палатах та коридорі відновлено підлогу й стелю, повністю замінено покриття стін.

Наразі керівництво лікарні проводить перемовини із проектантами про підготовку проектно-кошторисної документації та продовження ремонту у реабілітаційній залі та спеціальних реабілітаційних приміщеннях.

Означені ремонтні роботи завершать підготовку Козятинської ЦРЛ до норм та вимог пакетів «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у амбулаторних умовах».

Найближчим часом, як тільки НСЗУ оголосить про прийом заявок на ПМГ по реабілітаційній допомозі, Козятинська ЦРЛ готуватиме відповідні документи та подаватиметься на отримання цих пакетів медичних гарантій.

Лікарня очікує на позитивне рішення НСЗУ по цим пакетам, адже у штаті медичного закладу вже є необхідні фахівці (лікарі, молодший медичний персонал та немедичний персонал, тобто ерготерапевти, їхні помічники, логопеди, психологи тощо), а також мінімально достатній для виконання вимог НСЗУ набір реабілітаційного обладнання.

 

P.S. Сьогодні, 9 лютого, від НСЗУ надійшов лист із проектами договорів на підписання пакетів для Козятинської ЦРЛ, у тому числі і пакету «Медична допомога при гострому мозковому інсульті в стаціонарних умовах».

Детальніше про усі пакети, за якими цьогоріч лікарня надаватиме медичні послуги населенню, читайте згодом на нашій сторінці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень