A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

Доля КТ у Козятинській ЦРЛ залежатиме від рішення депутатів міської ради та від обранців сусідніх громад

Дата: 29.02.2024 17:10
Кількість переглядів: 25

Одна із найгарячіших тем останніх тижнів, що жваво обговорюються у Козятині (і у соцмережах, зокрема), – ремонт апарату комп’ютерної томографії рентгенологічного кабінету відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги, який зламався наприкінці січня.

Попри завірення багатьох «диванних медичних експертів», ця тема надзвичайно актуальна та важлива і для самої лікарні, адже на 2024 рік укладено договір із НСЗУ на надання медичних послуг у рамках пакету «Медична допомога при гострому мозковому інсульті», яким передбачено обов’язкове проведення КТ-діагностики.

Маємо наступні епізоди розвитку подій, із якими хочемо поділитися із вами, шановні читачі.

 

Отже, минулого тижня до лікарні завітала група інженерів-наладчиків ТОВ «ІПС-Україна» - фірми, що, як ми вже повідомляли раніше, єдина в Україні займається ремонтом КТ такого класу, як у Козятинській ЦРЛ (Hitachi Supria 16/32). Згідно акту обстеження технічного стану обладнання та акту виконаних діагностичних робіт (скан-копії документів прикріплені біля допису), експерти дійшли висновку, що для відновлення роботи апарату необхідна заміна рентгенівської трубки.

Комплектуючі для КТ-обладнання японського виробництва (саме такий у Козятинській ЦРЛ) в Україні постачає також єдина компанія – ТОВ «УКРМЕДІН», позаяк єдина має зв’язки із японським концерном Hitachi. Лікарня зробила запит на необхідну рентгенівську трубку і отримала комерційну пропозицію із вказаною вартістю – 3 млн 960 тис грн. (скан-копію комерційної пропозиції також знайдете біля допису).

- Таких коштів у лікарні немає, відтак ми звернулися із листом до Козятинського міського голови та до голів сусідніх громад (мешканці яких є поруч із козятинцями пацієнтами нашої лікарні) з проханням розглянути можливість виділення необхідного фінансування із міського бюджету, - пояснила директор Козятинської ЦРЛ Оксана ЗАБАЗНОВА. – Просимо сприяти у вирішенні даного питання, адже на даний час заклад не має можливості надавати необхідне для мешканців краю лікування інсультів. Сподіваємося, що на найближчих сесійних засіданнях депутати місцевих рад означених громад підтримають наше прохання і тоді лікарня якнайшвидше зможе відновити роботу КТ-апарату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень