A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

Захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 на Козятинщині стабілізується: за тиждень серед дорослих вона знизилася на 24%, а серед дітей – на 12%

Дата: 01.03.2024 16:19
Кількість переглядів: 12

 

Протягом цьогорічного епідсезону на застудні захворювання, за інформацією відділу інфекційного контролю Козятинської ЦРЛ, жодного разу показники не перевищили епідеміологічний поріг. Лютий же 2024-го і зовсім став місяцем поступового спаду рівня захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19.

Так, якщо ще на початку поточного місяця інфекціоністи лікарні фіксували 7-8 нових випадків щотижня (нові звернення до Козятинської ЦРЛ), то вже протягом останнього тижня лютого – 0.

Загалом по громадам нашого краю Козятинське відділення держсанепідслужби наразі повідомляє про 210 вперше виявлених хворих на гострі респіраторно-вірусні інфекції, у тому числі 107 дітей, у той час як показники минулого тижня були такі: 275 нових випадків і з них 122 дітей.

У порівнянні із січнем, у лютому захворіло на 15% менше козятинців: 1873 нових випадків ГРВІ, грипу та COVID-19 у січні і 1600 – у лютому.

 

За прогнозами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, з огляду на ситуацію стабілізації показників захворюваності на грип ГРВІ та COVID в Україні, починаючи з березня і далі ситуація буде покращуватися і кількість нових випадків буде зменшуватися.

Загалом з початку епідемічного сезону, за його словами, на грип, ГРВІ та COVID перехворіли 3,1 млн українців, або майже 9% населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень