A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

До Міжнародного тижня здоров’я підлітків (17-24 березня): чотири речі, про які слід пам’ятати під час розмов у форматі «Як справи?»

Дата: 19.03.2024 10:25
Кількість переглядів: 39

1. Заохочуйте їх ділитися власними почуттями. Знайдіть спосіб тримати зв’язок. Запитайте їх, як пройшов їхній день і що вони робили. Це можна зробити, наприклад, запросивши їх допомогти вам із приготуванням вечері. Важливо визнати і зрозуміти емоції, які вони можуть переживати, навіть якщо це викликає дискомфорт. Коли вони відкриються вам, ви можете відповісти: «Я розумію», «Це звучить як важка ситуація» або «Це має сенс».

 

2. Знайдіть час, щоб підтримати їх. Попрацюйте разом над створенням нового розпорядку дня та формулюванням досяжних щоденних цілей. Підлітковий вік означає незалежність! Спробуйте надати підліткові час і простір, аби він міг бути самостійним. Власний простір – це нормальна частина дорослішання. Намагайтеся не брати на себе управління і не говорити, що робити.

 

3. Працюйте з конфліктом разом. Прислухайтеся до поглядів підлітка та намагайтеся спокійно розбиратися в конфлікті. Пам’ятайте: стрес відчувають усі! Ніколи не обговорюйте певне питання, коли ви відчуваєте злість. Уникайте боротьби за владу. Коли виникає конфлікт, знайдіть трохи часу, щоб подумати, як ви та ваш підліток можете його розв’язати. Ви можете обговорити ці думки зі своїм підлітком, щоб він побачив, як ви опрацьовуєте ідеї.

 

4. Подбайте про себе. Демонстрація турботи про себе також є дієвим способом навчання для вашого підлітка. Не зволікайте зі звертанням по допомогу до інших, якщо ви відчуваєте себе пригніченими. Почуватися так – цілком нормально.

 

Будьте відкритими та люблячими, будьте поруч.

 

Якщо поведінка вашого підлітка змінилась і ви помітили щось дивне, зверніться за консультацією до психолога.

✍️ Записатися на прийом до 🩺лікарів поліклініки можна щодня (з понеділка по п’ятницю) з 8.00 до 16.00  за телефонами медичної реєстратури:

(04342) 2-02-15,

(063) 407-20-99,

(068) 370-09-65.

 

❣️Козятинська ЦРЛ: ми цінуємо кожного пацієнта!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень