A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

Відкритий лист колективу Козятинської ЦРЛ до депутатів Козятинської міської ради 8 скликання

Дата: 04.04.2024 13:12
Кількість переглядів: 17

Просимо негайно ініціювати позачергову сесію міської ради для термінового узгодження питання фінансування ремонту апарату комп’ютерної томографії.

 

Спіральний комп’ютерний томограф вийшов з ладу наприкінці січня 2024 року і відтоді його полагодження та чимшвидше відновлення роботи – питання номер 1 для лікарні.

Протягом лютого за зверненням керівництва ЦРЛ компанія-наладчик рентгенологічного обладнання провела обстеження технічного стану КТ-апарату, визначивши причину його зупинки – поломка рентгенівської трубки. Аби її замінити, необхідно, згідно отриманої за запитом лікарні комерційної пропозиції від постачальника комплектуючих, 3 млн 960 тис грн.

Для бюджету самої лікарні це абсолютно непідйомна сума. Відтак, протягом березня ЦРЛ звернулася із листами до голови Козятинської міської ради та голів сусідніх громад, чиї мешканці також отримують медичні послуги у Козятині, із проханням розглянути можливість виділення необхідного фінансування із місцевих бюджетів. Поки що оперативно відреагував лише депутатський корпус Махнівської сільської ради, одноголосно підтримавши виділення 518 тисяч з сільського бюджету на ремонт КТ-апарату у Козятинській ЦРЛ. Голови Глуховецької, Самгородоцької та Ружинської громад пообіцяли ініціювати на найближчих сесіях це питання.

Хочемо ще раз наголосити, що введення в експлуатацію КТ-апарату – без перебільшення – питання життя і смерті, адже його використовують, у першу чергу, для нейровізуалізації головного мозку при підозрі у пацієнта гострого мозкового інсульту. При такому діагнозі для одужання пацієнта та його результативної реабілітації важлива кожна хвилина. Тому наявність робочого комп’ютерного томографа саме у лікарні, де проводять лікування, вочевидь зберігає життя людей.

Для ефективної медичної допомоги саме у Козятині нашим краянам, яких може спіткати гострий мозковий інсульт, цьогоріч Козятинська ЦРЛ уклала договір із Національною службою здоров’я України про спеціалізоване медичне обслуговування за пакетом медичних гарантій «Медична допомога при гострому мозковому інсульті». Згідно договору, Козятинську ЦРЛ включено до загальнообласного маршруту надання невідкладної медичної допомоги пацієнтам з гострим мозковим інсультом. Однак, за вимогами пакету обов’язково необхідне забезпечення цілодобового доступу до нейровізуалізації головного мозку.

Ба більше: днями до Козятинської ЦРЛ надійшов лист від НСЗУ із повідомленням про припинення оплати медичних послуг за пакетом «Медична допомога при гострому мозковому інсульті» до часу відновлення роботи КТ-апарату.

Відтак у Козятинської лікарні є ризик втратити повноваження надавати допомогу мешканцям Козятинської громади із підозрою на гострий мозковий інсульт, а значить за такою спеціалізованою допомогою козятинці змушені будуть добиратися до інших закладів охорони здоров’я.

 

З огляду на ці надзвичайно гострі і важливі, у першу чергу, для здоров’я та життя мешканців краю чинники, просимо негайно і терміново ініціювати перед міським головою скликання позачергової сесії Козятинської міської ради для погодження виділення із міського бюджету необхідної для ремонту спірального комп’ютерного томографа суми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень