A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

Зміна локації: пральня Козятинської ЦРЛ працює у іншому приміщенні із новою системою кондиціювання

Дата: 09.04.2024 16:13
Кількість переглядів: 11

Вже більше місця тому лікарняна пральня з’їхала зі старого холодного і загалом аварійного «ангара», у якому працювала понад півстоліття. Певно, усі козятинці, що часто користуються вулицею Винниченка, можуть пригадати «гірлянди» лікарняної білизни, яка щоденно і цілорічно сушилася на подвір’ї біля старого приміщення. Такі картини залишилися у минулому: відтепер пральня має сушильну кімнату із сучасною системою кондиціювання повітря.

Наприкінці минулого року власним коштом Козятинської ЦРЛ був проведений ремонт приміщень у цокольному поверсі терапевтичного корпусу. Комплекс ремонтних робіт разом із закупівлею обладнання, що обійшовся бюджету закладу у майже 400 тисяч гривень, включав оновлення електромережі у трьох суміжних кімнатах, встановлення нового бойлера та сучасного канального кондиціонера з підігрівом повітря та енергозберігаючою системою рекуперації (процес передачі тепла від відпрацьованого повітря, що виводиться з приміщення, повітрю, що надходить).

Щодня пральня опрацьовує (пере та сушить) біля 100 кілограмів білизни усіх стаціонарних відділень медичного закладу. Невтомним працівницям допомагають три пральні машинки, що одночасно можуть відіпрати 20 кг.

- Питання чистоти постільної білизни займає одне з перших місць забезпечення санітарно-гігієнічних нормативів чистоти в умовах повного завантаження та інтенсивної роботи лікарні, - розповідає директор Козятинської ЦРЛ Оксана ЗАБАЗНОВА. - При пранні білизни ми дотримуємося санітарних вимог. Усіх технологій дотримано, і будь-яких претензій не може бути. Пральня у нас працює давно, відколи існує сама лікарня. Але ми її осучаснили, змінили обладнання. Порошок закуповуємо через тендер, виставляючи відповідні вимоги до його якості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень