A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

Працівники Козятинської ЦРЛ передали 2 дрони на передову

Дата: 23.04.2024 13:16
Кількість переглядів: 12

2 дрони-камікадзе днями поїдуть на фронт нищити ворога. Працівники медичного закладу передали квадрокоптери захисникам 173 батальйону 120 окремої бригади ТрО Збройних Сил України, де проходять службу козятинські військові. Це FPV-дрони, їх використовують проти живої сили і військової техніки супротивника. Літальний апарат може нести боєприпаси до 3 кілограмів. Наприклад, один такий дрон може знищити російський танк.

 

«Тут використовуються підвищеної ємності батарея, класний модуль зв’язку, що дозволяє навіть під ворожим РЕБом (радіоелектронною боротьбою), який гасить сигнал, летіти далі не втрачати зв’язок з пілотом. І нормальна камера із нічним баченням. Оці складові є основою класного дрона, який залетить, полетить і щось уразить», - розповідає конструктор безпілотників Руслан НИКОЛЮК.

Найважливіше, що вражають техніку ворога, завдяки дрону, дистанційно. Адже він літає на відстань до 15 кілометрів. Однак, такі квадрокоптери – одноразові. Отож оскільки дрони на фронті втрачаються щоденно, то і потреба в них велика.

 

«Дрони – це сьогодні найбільш необхідне на фронті. Тому що війна сьогодні інша, війна – сучасна, технологічна. І дрони сьогодні наче розхідний матеріал, тому ми всі сили повинні направляти для того, щоби підтримувати військових», - заявляє волонтерка, депутатка Вінницької обласної Ради Ірина КОЛЕСНИК, яка, власне, і передасть дрони нашим військовим.

Дрони коштували 34 300 гривень (фотокопію накладної знайдете у каруселі під дописом). Гроші зібрані колективом Козятинської ЦРЛ.

«Ми оголосили збір спеціально на FPV-дрони, адже знаємо, що їх наразі найбільше потребують на фронті, - зауважує директор Козятинської ЦРЛ Оксана ЗАБАЗНОВА. – Працівники лікарні погодилися, профком долучився і таким чином за рахунок особистих внесків було зібрано означену суму. Тепер нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на донецькому напрямку».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень