A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

Запрошення на богослужіння до лікарняної каплички з нагоди свята Пантелеймона Цілителя

Дата: 26.07.2024 18:23
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Завтра християни східного обряду, згідно з новоюліанським календарем, який від початку 2024 року взято за основу церковного календаря і в Україні, відзначатимуть свято великомученика Пантелеймона Цілителя.

Церква вважає цього святого покровителем лікарів і хворих. Саме тому у день Пантелеймона заведено молитися за здоров’я та просити у святого одужання для хворих і зміцнення для слабких.

 

У лікарняній капличці Святого Великомученика Цілителя Пантелеймона, що розташована у приймальному відділенні ЦРЛ, з нагоди храмового свята відбудеться служба Божа. Митрофорний протоієрей отець Василь Влізло запрошує усіх охочих долучитися до ранкового богослужіння за здоров’я о 10 годині.

 

Насамкінець зауважимо, що за народними українськими традиціями, цього дня категорично заборонено працювати у полі, збирати урожай або поратися у хаті. Вважалося, що хто працюватиме в цей день, тому гроза спалить хліб або дім.

У свято краще витратити час на молитву. Не можна відмовляти в допомозі нужденним. А також сваритися і лаятися, як і в інші дні.

В день Пантелеймона обов’язково треба відвідати храм та помолитися святому, попросити здоров’я для родини та близьких. Зараз святий Пантелеймон – покровитель військових та поранених, тому українці моляться у цей день за їх здоров’я та одужання.

 

Тож, чекаємо у лікарняній капличці Святого Великомученика Цілителя Пантелеймона 27 липня о 10.00.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень