A A A K K K
людям із порушенням зору
Козятинська центральна районна лікарня Козятинської міської ради
Комунальне підприємство

День медичного працівника

Дата: 12.05.2021 20:57
Кількість переглядів: 148

Починаючи з 1997 року, в Україні за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та Асоціації медичних сестер, 12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Саме ж свято має більш глибоке коріння і довгу історію і відзначалося за рішенням Міжнародної федерації Червоного Хреста.

Міжнародний або Всесвітній день медичних сестер святкується щорічно у день народження англійської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл (1820-1910). Згідно з історичними довідками, під час Кримської війни Ф. Найтінгейл організувала у Туреччині догляд за пораненими солдатами союзників (коаліції Франції, Османської імперії, Великобританії і Сардінії). Згодом вона заснувала перші курси сестер милосердя Англії. Ф. Найтінгейл відома як фундатор професії медичних сестер і ініціатор реформи шпиталів.

12.05.2021 р.  в Козятинській ЦРЛ відбулися урочисті збори, на яких медичних сестер вітали та нагороджували адміністрація та профспілка лікарні, голова Козятинської міської ради Єрмолаєва Т. М., помічник народного депутата Юрчишина П. В., заступник голови первинної профспілкової організації вільної профспілки залізничників                 Горбатюк В. В.

В КП «Козятинська ЦРЛ» Козятинської міської ради працює 180 середніх медичних працівників. Щиро вітаємо вас з професійним святом - Міжнародним днем медичної сестри і сердечно дякуємо за вашу важливу і гідну працю. Ви – добрі феї в білих халатах, рятівниці людського здоров’я, справжні зброєносці лікарів. Без вас робота медичних установ просто не була б можлива. Спасибі вам, чарівні сестри, за те, що ваші плечі витримують всі дані вам долею і професією випробовування!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень